Lactatiekundige hulp wordt door verschillende zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Soms vergoedt je verzekering alleen als de lactatiekundige is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL), of als je voor de lactatiekundige hulp een verwijzing hebt van je huisarts, verloskundige of consultatiebureau. Kijk je verzekeringspolis dus goed na en bel eventueel met je zorgverzekeraar over alle details van de vergoeding van lactatiekundige hulp. De lactatiekundige van AandeBorst is aangesloten bij de NVL onder nummer 53010.

Wil je weten welke verzekeraars lactatiekundige hulp vergoeden? Download hier het overzicht.
Een standaard verwijzingsformulier kun je hier downloaden. Dit formulier laat je door je arts of verloskundige invullen en ondertekenen.

Tarieven:
Consult:                                        €110,- ( Duur: gemiddeld anderhalf uur. Inclusief follow-up )
Vervolgconsult:                            € 75,-
Telefonisch consult:                     € 15,- ( Starttarief ) voor 15 minuten, daarna € 1,- per minuut.
Workshop geboorteplan:              € 50,- ( Bij individueel € 110,- )
Reiskosten:                                   Binnen een straal van 20 kilometer van Zwolle-Centrum zijn reiskosten inbegrepen bij het consult. Daarbuiten berekenen wij 19 cent per kilometer.

Als een gemaakte afspraak minder dan 24 uur van tevoren wordt geannuleerd, is AandeBorst genoodzaakt 50% van het consulttarief in rekening te brengen.

* Alle tarieven zijn vrij van BTW. Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL).